İstanbul Derik Kültür ve Dayanışma Derneği’nin 11. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Mardin Derik Derneğinin 11. Olağan kongresi 2 Nisan 2021 tarihinde gerçekleştirildi.
Kongrede Bahçelievler Şirinevler Dernek merkezinde gerçekleştirerek siyasi parti temsilcileri ve STK temsilcileri katıldı.
Dernek Başkanı GÜNGÖRÜR katılanlara teşekkür ederek ardında şu konuşmayı yaptı:

Derik Kültür ve Dayanışma Derneğinin Olağan Kurulunu onurlandırmanızdan dolayı hepinize    Dernek Yönetim Kurulu adına sevgi ve saygılarımı sunarım.

Sayın Divan Kıymetli İlçe Başkanlarım, Değerli Mardin Federasyon kurucu ve Mardin Fedarasyon Başkanları, Değerli Derikliler Kıymetli misafirler ve Değerli hemşerilerim, hepinize  saygı ve muhabbetle selamlıyorum.

Olağan kongremize hoş geldiniz sefa getirdiniz.

Mardin’in güzel ilçesi zeytinin anavatanı  Derik’iin  dağın eteğinde yeşilin her tonunu görebileceğimiz ,mütevazi ve samimi insanların yaşadığı Güneydoğuda  bir ilçemizdir.     Göç veren ilçemizin insanı bugün Yurtdışında, İstanbul’da, İzmir’de,  Mersin’de, Antalya’da ülkemizin dört bir yanında yaşamaktadır.

En yoğun olarak yaşadığımız  Bahçelievler, Fatih, Kartal, Küçükçekmece ve  Avcılar’da Derneğimizin 900 üyesini ve yaklaşık  8000 aileyi temsil etmekteyiz. Kurumsal  altyapısını oluşturmuş, mali yapısı güçlü, üyelerimizin desteği ile satın aldığımız dernek merkezinde faaliyetlerini sürdüren güçlü bir sivil toplum kuruluşudur.

Derneğimizin amacı geçmişte bir çok güzelliği beraber yaşayan hemşerilerimiz, şehir hayatının zorluklarından dolayı şehrin zor şartları altında birbiriyle kaybolan ilişkileri yeniden güzel ve sağlam bir temel oluşturulması için  çok yararlı bir ortam  oluşturmak, aramızdaki muhabbeti arttırabilmek, düğün gibi güzel anıları ve onları paylaşmak, cenaze gibi moral desteğine ihtiyaç gördüğümüz  durumlarda hemşerilerimize  destek vermeye ve çalışmakta , kültürümüzü-geleneğimizi ve  göreneklerimizi gelecek nesillere aktarmaktır.

Derneğine sahip çıkan, dernek faaliyetlerine katılan, elini taşın altına koyan, her daimi bizlerle birlikte olan üyelerimize  çok  ama çok teşekkür ederim.

Hiçbir maddi menfaat bulunmaksızın işinden, ailesinden  ve zamanından fedakarlık ederek dernek için çalışan, bazı günler  geç saatlere kadar toplantılarımız yaptığımız, tek gayesi Derik halkına hizmet olan, çok değerli yol arkadaşlarım Yönetim Kurulu Üyelerine, çabalarından dolayı minnettar olduğumu belirterek çok teşekkür ederim.

Derneğimizin kurulduğu yıldan bu yana derneğimizi kuran ve yaşatmaya çalışan Kurucu Başkanımız, Başkanları ve Yönetim Kurullarına teşekkür ederim.

Değerli üyeler, herbirimiz aldığımız bu bayrağı bir adım daha ileriye taşımanın gayreti içerisinde ve elimizden gelen çabayı gösterdik.

Derneğimize bağış veren, üyelerden aralıksız bursun, bursiyerlere ve  katkı sağlayan birlik ruhu için burada olan siz hemşerilerimiz teşekkür ederim

 

Yönetim Kurulumuzun göstermiş olduğunuz anlayış, sabır ve desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum.

Olağan kongremize iştirak ettiğiniz için teşekkür eder sağlıkla kalmanızı temenni ederim .

Sevgi ve Saygılarımla

                                                           Yönetim Kurulu Başkanı

                                                               Sedat GÜNGÖRÜR   

 

 

 

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir